Het nieuwe academiejaar staat in de startblokken. Terwijl de studenten aan hun laatste dagen vakantie beginnen (en genieten van het fijne weer *kuch*) bereiden wij volop een redelijk stevig academiejaar voor. We gaven eerder al aan dat er aardig wat valt te verwachten en de komende weken en maanden zullen we zeker specifieke details extra uit de doeken hier doen (en op onze twitter).
Hier alvast een sneak preview (hashtag nospoilers) van de interessante, leukste, grappigste of gewoon tofste dingen die we in petto hebben:

  • Drie nieuwe collega’s: Vanaf volgende week starten maar liefst 2,5 nieuwe collega’s. Sven Mariën komt het software-dev-traject verstevigen. Sven Maes komt sleutelen aan een nieuwe bachelorproef-tool en zal ook enkele lessen geven. Last but not least, Geert Van Hulle komt het elektronica-team extra vermogen geven (see what I did there). Wie ze zijn en wat hun hobby’s zijn zal zeker nog in deze blog binnenkort getoond worden.
  • AP Valley en Alkmaar: Een gigantisch nieuw vak in het derde jaar (9 SP) zal door meerdere collega’s samen georganiseerd worden. De idee van het vak is om de studenten een eigen start-up te laten …starten.  Meer weten, kijk zeker hier al eens. Het startschot van AP Valley wordt in het noorden van Nederland gegeven. Volgende week trekt het derde jaar, samen met een rits collega’s, naar Alkmaar om daar , samen met studenten van de plaatselijke Hogeschool een bootcamp te organiseren. Stay tuned for more info!
  • GGULIVRR in Polen: Collega’s Peeters en Van Houtven zitten momenteel in het Poolse Lodz (spreek uit “woetsj”) samen met 8 taaie 2ejaars. Ze volgen daar een internationele week waar ze zullen werken omtrent het AP-project GGULIVRR. 60 studenten, 5 verschillende nationaliteiten (Belgie, Ierland, Slovenie, Frankrijk, Polen), 13 docenten die begeleiden…het beloofd een intensieve en hopelijk coole ervaring te worden voor allen!

“De voorlaatste rij zijn die van ons” 🙂

  • Nieuw projectlokaal: Onze opleiding verhuist graag blijkbaar. Dit jaar gelukkig maar 1 lokaal. Het voormalige netwerk-lokaal wordt verwisseld met het embedded/pcb-lokaal. Het nieuwe “elektronica-project”-lokaal wordt een zeere functionele, polyvalente ruimte voor student en docent. Er staan 8 duidelijke werktafels met eigen materiaal, alsook enkele gespecialiseerde ‘machines’ rondom zodat state-of-the-art projecten in een aangename omgeving kunnen uitgewerkt worden (was deze zin lekker reclame-achtig? Goed, dat was de bedoeling 🙂   ). Van zodra het lokaal up and running is – dhr Luyts en Smets werken zich al dagen in het zweet om alles op tijd klaar te krijgen- volgen er zeker foto’s!
  • Projecten, projecten en projecten: De opleiding is al enkele jaren, traag, maar gestaag, momentum aan het opbouwen inzake projectmatig wetenschappelijk onderzoek (PWO). Ook dit jaar zullen er aardig wat collega’s onderzoek uitvoeren naar tal van nieuwe technologieën. Zo gaan er al zeker projecten lopen omtrent Virtual en Augmented Reality en LoraWAN. Maar er staat meer in de pipeline klaar (ja hoor, we beginnen het taaltje al te spreken..nog even en de blog staat vol mijlpalen, deliverables, valorisaties en papers).

That’s all folks…for now!