Terwijl de wereld piekert over Trump, atoomwapens en het slechte weer, bereidt onze opleiding een leger robots! U leest het goed. Als u over enkele jaren een slaaf voor een robot bent, besef dan dat uw geliefkoosde opleiding de reden/oorzaak/schuld van is! Hoera voor onze robot heersers!

*ahum*

Anyhow. Ook dit jaar doen we weer leuke dingen met robotten. Een kort overzicht:

  • 2EA CCM Trofee: Ook dit jaar doet er een groep studenten uit het tweede mee aan de Nederlandse CCM wedstrijd (zie vorig jaar). Hun taak dit jaar is om een slimme blandblusser te maken. Hoe en wat ze juist doen mag uw blogdienaar (nog) niet weten, maar ik zal persoonlijk controleren dat er geen code inzit die ervoor zorgt dat de robots in plaats van te blussen, de brand extra aanwakkeren!

    “Afbeelding bekijken met liedje ‘Eye of the tiger'”

  • Robot presentator: 3EA student Mohamed El Aissati werkt voor z’n eindwerk met de Pepper humanoid robot. Bedoeling is dat de robot wordt geprogrammeerd om te kunnen gebruiken prestator/presentator/assistent. Mohamed is halverwege z’n stage en we kijken zeer erg uit naar de resultaten (volg de Wobot via instagram). Extra punten voor Mohamed als de robot de eindwerkpresentatie zelf geeft!
    https://youtu.be/IDIrQ3cy-xY

    “Resistance is futile!”

  • 2EA Smart Systems: Binnen het vak Smart Systems werken de studenten ook dit jaar samen met de opleiding uit de kunsten. Een robotheerser moet ook z’n verfijnde kantjes hebben, anders zal niemand hem slaafs volgen he. De opgave dit jaar is robotjes te maken die “teksten aanduiden”. Concreet: bij de start van de performance typt iemand een stuk tekst in. Vervolgens rijdt een robotje rond op een groot raster, waar alle letters van het alfabet op staan. De robot zal naar iedere letter uit de tekst in volgorde rijden en deze vervolgens met een stift omcirkelen. Op 19 mei zal het geheel publiek voorgesteld worden  (info volgt nog via deze blog), uiteraard staan we niet in voor de mogelijke schade die u ondervindt aan lijf een leden die dag.