In het kader van het nieuwe keuzevak “UX Design” namen de studenten van het 2de jaar deel aan UX for real, een ‘UX Hackaton’ georganiseerd door enkele gespecialiseerde UX consultancy bedrijven in samenwerking met de opleiding Productontwikkeling aan de UA.

 
Na enkele inleidende sessies gebracht door ervaren UX-specialisten, werden ze opgedeeld in multi-disciplinaire teams, die oplossingen dienden te bedenken en uit te werken voor maatschappelijke problemen – dit jaar was het thema ‘Vluchtelingen’. De confrontatie met hoofdzakelijk studenten uit conceptueel-creatieve richtingen (grafisch design,  productontwikkeling en communicatie), was duidelijk een eye-opener voor onze studenten. De mondigheid van de ‘creatievelingen’ deed sommige van onze techies even schrikken. Als ze één ding geleerd hebben, dan is het dat niet iedereen ervan overtuigd is dat technologie onze wereld kan redden. Het water tussen de designers en de programmeurs bleek soms heel diep… Maar de meesten sloegen goed hun mannetje en  kregen een praktijkles in Design Thinking. Het was een confronterende, maar leerrijke ervaring.
 

Drie van onze studenten maakten zelfs deel uit van het ‘World X’-team dat aan de haal ging met de ‘Overall winner’ prijs: een dikke proficiat voor het hele team! Kijk zeker ook op de twitter van UXForReal voor meer toffe media: hier.

De terechte winnaars!